FASCINATION ABOUT نشانه های کبد چرب

Fascination About نشانه های کبد چرب

Fascination About نشانه های کبد چرب

Blog Article

سطح قند خود را کنترل کنید: اگر مبتلا به دیابت هستید یا سابقه خانوادگی در دیابت دارید، مدیریت قند خون با تغییر شیوه زندگی و داروها می‌توانند پیشرفت بیشتر کبد چرب و تبدیل آن به مشکلی جدی مانند سیروز یا نارسایی کبد را متوقف کنند.

کبد از جمله اندام‌هایی است که قابلیت ترمیم خود به‌طور طبیعی را دارد. ضمن اینکه در صورت از بین رفتن جزئی از کبد، امکان رشد دوباره‌ی آن وجود دارد؛ به همین دلیل افراد می‌توانند بخش‌هایی از کبد خود را به بیماران نیازمند اهدا کنند. هر چند که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، ترجیح داده می‌شود که اهداکننده‌ی کبد، مرگ مغزی شده باشد.

کبد چرب گرید ۱ به اولین مرحله بیماری اشاره دارد که به آن «کبد چرب ساده» یا «استئاتوز کبدی» می‌گویند. در این مرحله، چربی اضافی در سلول‌های کبدی بیمار جمع می‌شوند؛ اما به‌طورکلی بی‌ضرر تلقی می‌شود. اگر تجمع چربی بیش از این پیشرفت نکند معمولا در این مرحله از بیماری علائمی بروز نکرده و عوارض جسمانی در پی ندارد.

این مرحله، شدیدترین حالت کبد چرب است. در این حالت، حجم بافت‌های زخمی بیشتر شده و کبد دچار مچاله‌گی و تورم خواهد شد. به این شرایط، سیروز کبدی گفته می‌شود. معمولا سیروز کبدی بعد از سنین ۵۰ تا ۶۰ سالگی اتفاق می‌افتد. در مواردی مشاهده قرص کبد چرب گرید 3 شده که افراد مبتلا به سیروز کبدی دچار دیابت نوع ۲ هم هستند.

آسیب‌های ناشی از سیروز کبدی برگشت‌ناپذیر خواهد بود. روند پیشرفت سیروز تدریجی بوده و پس از سال‌ها باعث توقف کامل عملکرد کبد می‌شود که به این حالت نارسایی کبد می‌گویند. در نهایت این افراد نیاز به پیوند کبد پیدا خواهند کرد. در مواردی نادر، سیروز می‌‌تواند به سرطان کبد منجر شود.

بیوپسی کبد عمدتاً در صورت شک و تردید در تشخیص یا نگرانی از بروز سیروز انجام می‌شود.

طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی و گوشت خورشتی لذیذ به سبک عربی

اولین عکس از وضعیت خودروی رنوی تروریست‌ها بعد از تیراندازی پلیس آخرین آمار از افزایش تلفات حمله تروریستی در مسکو واکنش روسیه به بیانیه داعش حذف تیم ملی ترکیه از یورو ۲۰۲۴؟

دو شکل اصلی بیماری کبد چرب، انواع الکلی و غیر الکلی هستند:

نوشیدنی‌هایی که شیرینی و قند زیادی دارند، از رژیم غذایی خود حذف نمایید.

یکی از گروه‌هایی که بیشتر در معرض ابتلا به کبد چرب هستند، افراد مبتلا به سندروم متابولیک است. شرایط این بیماری به گونه‌ای که زمینه‌های لازم برای بروز کبد چرب را مهیا می‌کند.

بیماری کبد چرب درجه ۲ یا کبد چرب غیر الکلی به‌عنوان مرسوم‌ترین بیماری مزمن در جهان شناخته شده است.

برخلاف هپاتیت که یک بیماری مسری است، امکان سرایت کبد چرب وجود ندارد.

فیبروز کبدی: التهاب مزمن کبدی منجر به ایجاد زخم بافت‌های این اندام می‌شود. اسکارها در اطراف کبد و رگ‌های خونی هستند اما عملکرد کبد طبیعی است

Report this page